środa, 17 czerwca 2015

DOMOWE LODY BEZ MLEKA I CUKRU



Miksujemy 2 banany i 1 puszkę tłustego mleczka kokosowego. Przelewamy do foremek do robienia lodów (moje z Ikea) i wstawiamy do zamrażarki.


Przepis drugi - miksujemy truskawki. Jeśli są mało słodkie, to można dodać syropu z agawy, klonowego lub ksylitolu. Jeśli ktoś może i lubi, to można dodać serek mascarpone. Wszystkie zmiksowane składniki przelewamy do foremek do lodów.
Jeśli nie mamy foremek do lodów można zamrozić w formach do robienia kostek lodowych, potem zamarznięte kostki wrzucić do foliowego worka i rozbić tłuczkiem, a na koniec zmiksować.
Kusi mnie jeszcze zrobienie lodów na bazie awokado, bo ono daje kremową konsystencję. Może ktoś już próbował i ma sprawdzony przepis?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz